Een steen kopen van de oude school is een mogelijkheid bij de crowdfunding.
Een steen kopen van de oude school is een mogelijkheid bij de crowdfunding. Foto: Erfgooiers College

Erfgooiers College start crowdfunding voor nieuw schoolplein

Algemeen

HUIZEN - Het Erfgooiers College is een crowdfunding gestart voor het nieuwe schoolplein. “Met de crowdfunding hopen we 25.000 euro op te halen om onze plannen te realiseren. De eerste positieve reacties en donaties zijn inmiddels ontvangen”, laat rector Gerlof Boersma weten.

Begin januari 2021 heeft het Erfgooiers College het nieuwe schoolgebouw aan de Graaf Wichman betrokken. Het nieuwe energieneutrale schoolgebouw is gebouwd achter het bestaande gebouw.

Er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte om de school te verwarmen en te koelen. Daarnaast is er veel energie gestoken in een goed binnenklimaat en een goede werkplek voor leerlingen en personeel.

Schoolplein
Momenteel wordt  het oude gebouw afgebroken en verwijderd. Op die plek zal er ruimte gemaakt worden voor een nog in te richten schoolplein. Zoals het er nu naar uitziet zal er na de zomervakantie een start worden gemaakt met de aanleg van dit nieuwe schoolplein.

Gerlof Boersma, rector, licht toe: “We willen graag dat dit een schoolplein wordt waar het goed toeven is voor onze leerlingen, een mooie en plezierige plaats waar zitelementen en groen niet mogen ontbreken. Om dit te realiseren is het Erfgooiers College een crowdfunding gestart.”

Doneren
“Er zijn verschillende mogelijkheden om te doneren. Voor oud-leerlingen kan het leuk zijn om een karakteristieke steen van ons oude gebouw te kopen. Bedrijven kunnen sponsoren met bijvoorbeeld een zitelement met een vermelding van de bedrijfsnaam als reclame-uiting. Daarnaast is natuurlijk elke bijdrage welkom.”

Het meubilair voor het schoolplein wordt gemaakt door het bedrijf Ruig & Geroest uit Almere. Alle elementen zullen worden gemaakt van sloopafval uit het oude gebouw. Op deze manier draagt het Erfgooiers College ook een steentje bij door middel van het recyclen van nog bruikbaar materiaal.

Meer informatie over de mogelijkheden van doneren en de verschillende zitelementen is te vinden op erfgooierscollege.kentaa.nl.

Uit de krant