Afbeelding
Foto: AV Zuidwal

Zuidwal sprintatleten geven eenmalige sprintclinic voor jongeren

Sport

HUIZEN - Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen woensdag 22 september van om 19.00 uur terecht bij Atletiekvereniging Zuidwal aan de Aristoteleslaan 2 in Huizen. Ze moeten zich wel even aanmelden via de website van de club.

De clinic wordt gegeven door atleten uit het Zuidwal Prestatie Team. Dit is een groep jonge wedstrijd atleten (vanaf Junioren B), die namens Atletiekvereniging Zuidwal uitkomen op de Nationale Kampioenschappen.

Prestatie Team
Het Prestatie Team bestaat onder meer uit de sprinters Anton, Igor en Ken. Samen zijn zij regerend nationaal kampioen op de 4x200m, regerend studenten kampioen op de 200m indoor en daarnaast meerdere malen klimduinrun winnaar.

Met al hun kennis en ervaring zullen zij op woensdag 22 september een sprint clinc verzorgen voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar, waarbij ze de techniek achter het sprinten zullen uitleggen en met de deelnemers gaan oefenen op de professionele atletiekbaan van AV Zuidwal.

Klaarstomen
In de eerste maanden van dit jaar heeft het Prestatie Team hard gewerkt aan het klaarstomen voor het zomerseizoen. Onder normale omstandigheden wordt hiervoor het warme weer opgezocht in Spanje of Portugal, waar optimaal getraind kan worden, maar door corona moest het anders dit jaar.

Om die reden was er begin april een trainingskamp bij Zuidwal. De atleten Igor, Anton en Ken hebben in de weken van 29 maart tot 10 juni zeer intensief getraind met kracht, sprongen, sprinten en heuvelloopjes om zich op deze manier toch klaar te stomen voor de wedstrijden.

Testwedstrijd
Deze zware trainingsweken werden afgesloten met een testwedstrijd. Tijdens deze testwedstrijd liet Anton veel potentie zien met een tijd die maar 0.04 boven zijn huidige 100m PR was, en ook de prestaties van de andere teamleden waren veelbelovend.

Ook Naomi heeft niet stilgezeten dit voorjaar en is hard aan het werk gegaan om te herstellen van een ernstige knieblessure. Samen met haar fysiotherapeut probeert zij haar nieuwe kruisband zo sterk mogelijk te krijgen, zodat ze hopelijk volgend jaar weer aan wedstrijden kan gaan denken.

Goede vorm
Inmiddels zijn de echte wedstrijden alweer enige tijd begonnen. Tijdens de Harry Schulting Games was het ideaal sprintweer. Samen met een goede vorm wist Igor in zijn eerste wedstrijd dan ook al tot 49.12 te komen op de 400m. Later heeft Igor daarnaast ook het 200m clubrecord weten te verbreken!

Er zijn nu strenge eisen voor de toelating van atleten op de wedstrijden, zoals een deelnemerslimiet van 250 atleten per wedstrijd. Daarom proberen de atleten van het Prestatie Team ook op de eigen club testjes te doen om zo goed voorbereid te zijn wanneer er gelopen mag worden. Zo evenaarde

Persoonlijk record
Anton zijn beste 100m van 11.72 en kwam Ken kwam tot een nieuw seizoen beste van 11.34. De 200m resulteerde ook tot een persoonlijk record voor Anton met een tijd van 23.73. Ken liep tevens een nieuw clubrecord op de 100m van 11.17 tijdens een van de series in Bremen.

Ben jij de snelste van jouw (voetbal)team of wil je juist sneller worden? Dan is deze clinic iets voor jou. Meld je aan via www.avzuidwal.nl.

Uit de krant