Burgemeester Niek Meijer en wethouder Maarten Hoelscher (l) van participatie zullen iets zeggen tijdens het online congres.
Burgemeester Niek Meijer en wethouder Maarten Hoelscher (l) van participatie zullen iets zeggen tijdens het online congres. Foto: Bob Awick (archief)

Eerste Huizer dorpscongres online op 5 november

Algemeen

HUIZEN - Het eerste Huizer dorpscongres wordt 5 november van 15.00 tot 16.30 uur gehouden. Het is een online dorpscongres met sprekers voor en door Huizers.

Het congres is georganiseerd door de gemeente Huizen en Vereniging De Dorpsraad in oprichting. Het thema van het congres is participatie. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Thema
Participatie, dat is het thema van dit eerste Huizer dorpscongres. Wethouder Maarten Hoelscher: “Leren door doen, daar hebben we de laatste jaren in geïnvesteerd.”

“Op het congres willen we ophalen hoe onze inwoners naar participatie kijken, welke rol zij daarin kunnen/willen spelen, hoe zij het verschil kunnen maken, wat zij daarvoor nodig hebben enzovoort.”

Dorpsvereniging
Dit dorpscongres gaat ook over een inwonersinitiatief om een dorpsvereniging op te richten. Wethouder Maarten Hoelscher: “De oprichting van een dorpsvereniging is een initiatief dat volledig uit de samenleving komt.”

“Ik werd daarover in mei van dit jaar benaderd. Mooi om te merken dat mensen zich via een vereniging willen inzetten voor hun leefomgeving.”

Programma en aanmelden
Het congres start om 15.00 uur. Op wijmakenhuizen.nl is het programma te vinden met een overzicht van de sprekers en de workshops. Ook kunnen mensen zich op deze website aanmelden voor dit congres.

Uit de krant