De Oude Kerk is een van de inzamellocaties.
De Oude Kerk is een van de inzamellocaties. Foto: Bob Awick (archief)

Inzamelingsactie voor voedselbank bij hervormde kerken

Algemeen

HUIZEN - De diaconie houdt namens Hervormde Kerk in Huizen
twee keer per jaar een inzamelingsactie om de regionale voedselbank te ondersteunen in middelen die echt nodig zijn. Ook de komende ‘Dankdag voor gewas en arbeid’.

“Dankdag is een christelijke feestdag. De volledige naam is: dankdag voor gewas en arbeid. Het valt altijd op de eerste woensdag van november. Dankdag vormt een combinatie met Biddag”, aldus de diaconie.

“Dat valt aan het begin van het jaar, op de tweede woensdag van maart. Dan vragen christenen aan God om Zijn zegen over de gewassen en hun werk. Op Dankdag danken wij God voor alles wat Hij dat jaar heeft gegeven.”

Mooie koppeling
Het team kerkondersteuning van Voedselbank Gooi & Omstreken: “Geweldig dat onze vaste en belangrijke partner vanuit de Hervormde gemeente Huizen zich weer willen inzetten voor de voedselbank. Een mooie koppeling ook met Bid en Dankdag waarbij omzien naar elkaar en danken voor alle zegeningen voorop staat.”

“Juist deze twee periodes in het jaar zijn momenten om gezinnen die het moeilijk hebben te helpen met het aanvullen van de voorraadkast. Het zou dus fantastisch zijn als deze actie wederom een groot succes wordt!”

Houdbare artikelen
Ingezameld worden houdbare artikelen zoals koffie, thee, pasta, rijst en bijvoorbeeld schoonmaak artikelen. Niet alleen middelen zijn noodzakelijk ook een gift is welkom. De actie krijgt een brede steun vanuit de hele Hervormde gemeente.

De inzamelingsactie wordt niet alleen georganiseerd voor en door kerkgangers. Ook niet-kerkgangers, mensen uit de wijk en mensen die een steentje willen bijdragen, zijn van harte welkom om de benoemde producten te komen brengen op de aangegeven.

Locaties
Locaties voor de inzamelingen op maandag 1 november tussen 19.00 en 20.00 uur en woensdag 3 november tussen 19.00 en 19.45 uur zijn:

Oude Kerk, Kerkstraat 1
Nieuwe Kerk, Brede Englaan 28
Meentkerk, Bovenmaatweg 410

Uit de krant