Vorig jaar was het onrustig tijdens de jaarwisseling.
Vorig jaar was het onrustig tijdens de jaarwisseling. Foto: Bob Awick

Buurt Preventie Vereniging Holleblok start experiment voor veilige jaarwisseling

Buurt / wijk

HUIZEN - Buurt Preventie Vereniging (BPV) Holleblok start samen met de gemeente Huizen, politie en boa’s een experiment: met zoveel mogelijk buurtgenoten een oogje in het zeil houden voor en tijdens de jaarwisseling.

“Op deze manier zijn wij op de hoogte van wat speelt in de wijk”, verduidelijkt Martin Vlaanderen, voorzitter van BPV Holleblok, “zodat we er samen voor kunnen zorgen dat we in 2022 terugkijken op een heerlijke, gezellige jaarwisseling.”

Bijzonder randje
“Het wordt weer een Oud en Nieuw met een bijzonder randje”, zegt Vlaanderen. “En als BPV Holleblok hopen we dat buurtbewoners met hun familie, vrienden, gezin en buurtgenoten alsnog een onvergetelijke avond en nacht van maken.”

Daarom vraagt de vereniging bewoners om in de periode voor de jaarwisseling extra alert te zijn op bijzonderheden. Vlaanderen: “De opzet is dat zoveel mogelijk oren en ogen onze buurt, het winkelcentrum en de omliggende straten in de gaten houden. Niet alleen tijdens de jaarwisseling, maar ook tijdens de weken ervoor.”

Melding maken
Opvallende zaken in het Holleblok, waar geen politie voor nodig is, kunnen gemeld worden via veilig@huizen.nl. Deze meldingen worden vervolgens bekeken en geanonimiseerd doorgezet naar het bestuur van de BPV, politie, boa’s en toezichthouders. 

Daarnaast zoekt BPV Holleblok vrijwilligers die actief de straat op willen gaan om de wijk extra in de gaten te houden. Aanmelden hiervoor kan via bpv.holleblok.hzn@gmail.com of 06-57321966.

Uit de krant