Afbeelding
Foto: Sterk Techniekonderwijs het Gooi
video

Vijf leerlingen Huizermaat winnen Happy Building Challenge

Algemeen

HUIZEN - Elisa, Dominique, Zoey, Olivia en Doris van Scholengemeenschap Huizermaat wonnen de eerste prijs van de Happy Building Challenge. Dit werd op 9 december bekend gemaakt tijdens de online finale. 

Met de Happy Building Challenge daagde Sterk Techniekonderwijs het Gooi mavo-leerlingen uit om een duurzaam, veilig en comfortabel appartement te ontwerpen. Woningcorporatie De Alliantie stelde een appartement in Hilversum als voorbeeld ter beschikking. 

In totaal deden 2021 mavo-leerlingen van vijf middelbare scholen in ‘t Gooi mee. Dik van Enk, directeur van Bouwbedrijf Intersell, ondersteunde de jongeren in het proces met een spreekuur en een gastles.

Winnaars
Elisa, Dominique, Zoey, Olivia en Doris wonnen met hun plan voor een renovatie waarmee het appartement duurzaam en veiliger wordt en een betere uitstraling krijgt. Hierbij is geluisterd naar de ideeën van de bewoners.

(Tekst gaat verder onder de video)

Een verdere uitleg van het winnende plan is hier te lezen.

Charlotte en Jord van het Roland Holst College in Hilversum namen de tweede prijs in ontvangst. De derde prijs is gewonnen door Enzo, Steijn, Dario en Sara van De Fontein in Bussum en de vierde prijs was voor Diego, Sven en Luka van het Lucent College in Hilversum. 

Happy Building is onderdeel van Sterk Techniekonderwijs het Gooi, mede mogelijk gemaakt door Maak het met Techniek en cofinanciering van Wij-Techniek.

Uit de krant