Felicitaties van burgemeester Niek Meijer voor de gedecoreerde.
Felicitaties van burgemeester Niek Meijer voor de gedecoreerde. Foto: Bob Awick

Een lintje voor bezige bij Dea van den Broek

Algemeen

HUIZEN - Koorlid Dea van den Broek-van den Tol werd afgelopen zaterdagavond in de Kruiskerk onderscheiden tijdens de zomerzangavond Huizen Zingt met Deo Juvante. 

Burgemeester Niek Meijer speldde haar de onderscheiding in het midden van de kerk op. Het bedrijvige koorlid mag zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Verrassing
Het was een totale verrassing voor de bijna 80-jarige die wel wat overdonderd was. Dertig jaar lang was ze voor haar koor druk achter de schermen.

Ze bekleedde veel functies en zette zich onder andere in voor de activiteitencommissie, kledingcommissie, kaartverkoop en de verzorging van koffie tijdens repetities en recepties.

Gastvrouw
Tevens zorgde ze voor de inwendige mens tijdens de reizen die het koor per bus naar het buitenland maakte en daarnaast voorzag ze de solisten en muzikanten bij concerten van maaltijden. Ze wordt een op-en-top gastvrouw genoemd.

Dea van den Broek organiseerde het operationele gedeelte van de concerten en de bloemen. Ook de ledenvergaderingen en nieuwjaarsrecepties verzorgde ze tot in de puntjes waarbij een kleedje en een bloemetje op tafel niet ontbraken.

Netjes en mooi
“Dea is iemand die heel goed de dingen verzorgt en alles er netjes en mooi uit laat zien. Wanneer je haar iets vraagt, is het gisteren al gedaan”, zegt Ans Haarman, de voorzitter van Deo Juvante. Het koorlid beleefde afgelopen zaterdag een heel mooie avond waarvan ze nu nog nageniet.

Ook in de Oosterlichtkerk was ze actief. Ze verzorgde er van 1995 tot 2020 de koffie en maaltijden en eveneens nam ze de verzorging van de koffie tijdens bruiloften en begrafenissen voor haar rekening.

Uit de krant