De leerlingen met de kalenders.
De leerlingen met de kalenders. Foto: Sportadviesgroep

Project Fitgaaf afgesloten op de Parel

Algemeen

HUIZEN - Op basisschool de Parel is vorige week, na drie weken fanatiek stickers plakken, het project ‘Fitgaaf’ afgesloten. Fitgaaf is een lifestyleproject waarbij gezonde keuzes beloond worden door middel van stickers. 

Het project startte met een leuke activiteit op het plein. De hele school kwam daarbij in beweging. Daarna kregen alle kinderen uitleg in de klas uitleg en mochten ze de Fitgaaf Kalender mee naar huis nemen.

Lifestylecoach Annerike van Sportadviesgroep vertelt: “We streven naar zoveel mogelijk gezonde kinderen. Die uit zichzelf kiezen voor gezond eten, drinken, bewegen en slapen, zodat ze gezond opgroeien, met plezier en minder strijd. Dit project helpt daar een handje bij door gezonde keuzes te belonen.”

Vijftien keer kauwen
Tijdens het project was er op school ook aandacht voor de thema’s van de Fitgaaf kalender. Na drie weken stickers plakken namen de kinderen de kalender weer mee naar school.

Tijdens de afsluiting kregen de groepen 5, 6 en 7 ook nog een gastles ‘Proeven is gaaf’. Dit stimuleert de kinderen om te blijven proeven en is een duwtje in de goede richting naar een gezond en gevarieerd eetpatroon.

De leerlingen leerden van alles over proeven. Ook weten ze nu dat je maar liefst vijftien keer op een hap moet kauwen voor een optimale spijsvertering. Er werd geproefd met een blinddoek om en kwamen alle zintuigen en smaken aan bod. De kinderen waren erg enthousiast.

Uit de krant