Afbeelding

PvdA Huizen: Geld parkeerplaats naar jeugdzorg

Algemeen

HUIZEN - De PvdA Huizen wil het geld dat wordt uitgetrokken voor een nieuwe parkeerplaats bij Sijsjesberg liever besteden aan de jeugdzorg.

De PvdA in Huizen maakt zich zorgen over een aantal zaken in de jeugdzorg, meldt 6FM. "De continuïteit en kwaliteit van zorg voor de kwetsbare kinderen die nu onder Jeugdzorg vallen, moeten voorop staan. Het kan niet zo zijn dat zij hun vertrouwde hulpverleners gaan kwijtraken. Dat zou een zeer schadelijk effect op de betrokken kinderen hebben. Wij hebben hierover al diverse verontruste ouders gehoord", aldus PvdA raadslid Margot Leeuwin.

De PvdA wil eventueel extra middelen uit de reserves inzetten als dat nodig blijkt te zijn. "Het college trekt ook een ton uit voor een nieuwe parkeerplaats bij Sijsjesberg; dat geld kan wat ons betreft beter in goede zorg, in dit geval voor kinderen geïnvesteerd worden", geeft Leeuwin aan.

Verder is volgens de partij het behoud van de expertise van de huidige medewerkers van groot belang. Zij kunnen op andere wijze of op andere plekken worden ingezet, daarom is een banenpool een goed plan. Een regionaal solidariteitsfonds acht de partij noodzakelijk.

Uit de krant

!