Reizen is het thema van de oude foto's op de MultiTouchTafel in de bibliotheek in Huizen.
Reizen is het thema van de oude foto's op de MultiTouchTafel in de bibliotheek in Huizen.

Oude verhalen modern in beeld

Algemeen

HUIZEN - De MultiTouchTafel in de bibliotheek in Huizen maakt bijzondere foto's uit het verleden zichtbaar die tot nu toe onzichtbaar waren. Dit gebeurt in samenwerking met De Historische Kring Huizen, het Huizer Museum en Drukkerij/Uitgeverij Bout. Tot en met september zijn foto's met het thema reizen te zien.

Historische verhalen worden op een moderne manier verteld door middel van beeldmateriaal en foto's uit deze drie Huizer archieven van een halve eeuw tot bijna een eeuw geleden. "Veel Huizenaren zijn nieuwsgierig en komen even een kijkje nemen", vertelt medewerkster Dasja Koot. "Het leuke is dat bij de beelden op het aanraakscherm spontaan gesprekken ontstaan over herkenning van mensen en plaatsen in Huizen die inmiddels veranderd of verdwenen zijn."

Voor elke leeftijd
Dasja legt uit wat het grote voordeel is van de MultiTouchTafel. "Dat is de toegankelijkheid voor elke leeftijd, van jong tot oud. Met name zestigplussers die nog weleens moeite hebben met de ingewikkelde techniek van smartphones, tablets of andere moderne communicatiemiddelen zijn hier erg blij mee, omdat ze alleen maar een beeld hoeven aan te raken. Ook kun je het digitale beeld draaien, schuiven, of vergroten met je vingers. Het is allemaal heel gemakkelijk."

Lees meer in de digitale versie van het HuizerNieuws.

Uit de krant