Er waren 8 klachten over vuurwerk vandalisme.
Er waren 8 klachten over vuurwerk vandalisme.

CDA stelt voor om vuurwerkvrije zones in te stellen na meldingen vuurwerkmeldpunt

HUIZEN - Het CDA stelt voor om vuurwerkvrije zones in te stellen. Dit is een van de zes aanbevelingen die de partij doet naar aanleiding van de 56 meldingen die het vuurwerkmeldpunt van raadslid Ruben Woudsma kreeg.

Woudsma heeft vanmiddag het rapport met de meldingen en de aanbevelingen overhandigd aan burgemeester Fons Hertog. Daarin staat te lezen dat de 56 meldingen goed zijn voor 206 verschillende klachten. 

Harde knallen
De meeste klachten gingen over harde knallen (100), op de voet gevolgd door het vroegtijdig afsteken van vuurwerk (90). Ook kwamen er 8 meldingen binnen over dierenleed en hetzelfde aantal over vandalisme.

De meldingen bij het vuurwerkmeldpunt Huizen zijn voornamelijk afkomstig uit drie woonwijken. Dit zijn Stad en Lande, Huizermaat en Oostermeent.

Aanbevelingen
De zes aanbevelingen die de partij doet zijn de afsteektijden beperken, de verkooptijd beperken, lik-op-stukbeleid op vroegtijdig afsteken van vuurwerk, betere voorlichting, een onderzoek naar de mogelijkheid van een centrale vuurwerkshow en het instellen van vuurwerkvrije zones.

Debat
Burgemeester Hertog liet tijdens de nieuwjaarsreceptie vorige week dinsdag al weten open te staan om het debat met de raad aan te gaan over de overlast van vuurwerk.

Woudsma geeft aan dat hij verwacht dat het rapport en de bevindingen de komende periode op de agenda van de raad komen te staan en dan besproken zullen worden.

Lees morgen meer in het HuizerNieuws.

Meer berichten