De reddingboot Nikolaas Wijsenbeek van KNRM Huizen in actie.
De reddingboot Nikolaas Wijsenbeek van KNRM Huizen in actie.

Minder oproepen voor KNRM Huizen in 2014

Algemeen

HUIZEN - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Huizen heeft in 2014 minder meldingen gehad dan in de jaren daarvoor. Het waren er 118, ten opzichte van 129 in 2013 en 137 in 2012.

De brigade in Huizen blijft met dit aantal wel nog steeds in de top drie van het meest opgeroepen KNRM-station in Nederland.

Grote behoefte
"Geen cijfers om trots op te zijn," zegt Hans Borremans, secretaris van KNRM Huizen, "maar het geeft wel aan dat ons in 2006 geopende KNRM reddingstation in een grote behoefte voorziet."

Van de 118 oproepen is in 65 gevallen daadwerkelijk hulp verleend door KNRM Huizen. In de overige gevallen is de hulpvraag afgehandeld samen met andere hulpverleners, bergers of watersporters.

Oproepen
De oproepen betroffen vooral de Randmeren (62 keer) en het IJmeer en Markermeer (56 keer). De grootste oorzaken van de problemen waren motorstoring (36 keer) en navigatiefouten (29 keer). De gevolgen waren stuurloze boten en strandingen.

De grootse vraag voor hulpverlening kwam van zeilboten (65 keer), gevolgd door motorboten (28 keer). In 7 gevallen kwam de hulpvraag van windsurfers en 5 keer van catamarans.

Uit de krant