In samenwerking met de Sinterklaasbank pakten leerlingen vele cadeautjes in.
In samenwerking met de Sinterklaasbank pakten leerlingen vele cadeautjes in.

Maatschappelijke Stage gaat door

Algemeen

HUIZEN - Gemeente Huizen, Vrijwilligerscentrale Huizen, Erfgooiers College en Scholengemeenschap Huizermaat gaan door met de maatschappelijke stage (MaS), ondanks het feit dat de rijksoverheid hier niet meer aan bijdraagt.

Om deze doorstart te bekrachtigen hebben wethouder Marianne Verhage-van Kooten van Onderwijs, directeur Bruins van de Vrijwilligerscentrale, rector Jacobi van het Erfgooierscollege en rector Doove van de Huizermaat onlangs een convenant ondertekend.

Hiermee committeren de partijen zich aan een voortzetting van de maatschappelijke stages. Dit is in ieder geval tot en met het schooljaar 2017-2018.

Sinterklaasbank
Jaarlijks volgen in Huizen zo'n 400 leerlingen stage bij meer dan 40 organisaties. De meeste maatschappelijk stage-uren worden ingezet voor de zorg; jongeren gaan bijvoorbeeld rolstoelwandelen met ouderen, organiseren activiteitenmiddagen of geven tabletles.

Op de tweede plaats staat de inzet voor jeugd en jongeren bij sport, spel en recreatie. Afgelopen schooljaar deed een groep leerlingen een duurzaamheidsonderzoek bij ruim twintig Huizer bedrijven.

Bijzonder was daarnaast het project samen met de Sinterklaasbank: leerlingen pakten 450 cadeautjes in bij de voedselbank.

Uit de krant