Het harmonieorkest van Prinses Irene. (foto: Wouter Bianchi)
Het harmonieorkest van Prinses Irene. (foto: Wouter Bianchi)

Prinses Irene wijkt uit voor twee speciale concerten

Algemeen

HUIZEN - Muziekvereniging Prinses Irene wijkt voor twee van haar speciale concerten ter gelegenheid van haar jubileum uit naar plekken buiten Huizen. De vereniging kan voor dit soort grote concerten geen locatie in Huizen vinden die voldoet.

Het grote jubileumconcert waarbij alle onderdelen van de vereniging aan zullen treden, vindt zaterdag 18 april plaats in de Wilhelminakerk in Bussum.

The Armed Man
Op 30 mei speelt het orkest 'The Armed Man: A Mass for Peace' in het Muziekcentrum voor de Omroep in Hilversum. Voor dit laatste project zoek het orkest nog steeds naar gastzangers.

"Naar verwachting zal de uitvoering van 'The Armed Man' een enorme impact hebben op het publiek. Opzwepende muziek, maar ook tere klanken, de 'Last Post' en een juichend 'Ring in a Thousand Years of Peace' bezorgen de bezoeker kippenvel.

Ook de videofragmenten die vertoond worden maken grote indruk. Het zijn onder andere beelden uit Huizen en omgeving uit oorlogstijd, maar ook van bevrijdingsfeesten, van verschillende geloofsrichtingen, herdenkingsmonumenten en meer", meldt de organisatie.

Muezzin-imam
Het harmonieorkest heeft het Haarlems Gemengd Koor (HGK) bereid gevonden mee te werken aan deze uitvoering. Voor het concert op 30 mei is het HGK aangevuld met zangers uit Huizen en omgeving, waaronder muezzin-imam Cevdet Akyol van de Turkse moskee in Huizen.

Voor meer informatie en kaarten: www.prinses-irene.nl.

Uit de krant