Afbeelding

Bewustzijnscentrum Bala bestaat een jaar

Algemeen

HUIZEN – Bewustzijnscentrum Bala aan de Trompstraat 1 in Huizen bestaat een jaar.

Om geïnteresseerden kennis te laten maken met het centrum, organiseerde het centrum vorige week zaterdag een open dag.

Op die open dag bleek het nog best lastig om het centrum in een paar zinnen goed te omschrijven. "Het is een verzamelplek in het kader van het maatschappelijk welzijn. Bewust worden van de geest en het lichaam en wat het allemaal doet", antwoordt een therapeut op de vraag wat het centrum precies inhoud.

Jezelf
"Bala is een ontmoetingscentrum, een plek om jezelf te zijn, jezelf te ontwikkelen en een passie tot leven te roepen. Jezelf te durven zijn. En om geïnspireerd te worden om het beste uit je leven te halen", vertelt Holistisch personal trainer Alejandro Casas, die onder meer kookworkshops geeft in het centrum.

Elke docent, therapeut of leraar, verbonden aan het centrum in het oude schoolgebouw aan de Trompstraat, heeft een eigen kijk op de functie van het centrum, blijkt tijdens de open dag.

Samensmelting vakgebieden
Volgens medeoprichter Gaby Hoogendoorn is het een samensmelting van vele vakgebieden. "Er worden workshops gegeven, yogalessen, mindfulnesstrainingen, er zijn psychologen, spirituele en energetische therapieën." Eigenlijk teveel om op te noemen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant