De schipper van de BU 20 neemt samen met de burgemeester van Bunschoten het gewonnen ZuiderzeeAnker in ontvangst.
De schipper van de BU 20 neemt samen met de burgemeester van Bunschoten het gewonnen ZuiderzeeAnker in ontvangst.

Bunschoten wint eerste ZuiderzeeKamp

Algemeen

HUIZEN - Bunschoten heeft zaterdag de eerste ZuiderzeeKamp gewonnen. De BU 20 won beide manches voor de HZ 92.

De ZuiderzeeKamp werd voor het eerst gevaren en is een race tussen de vier deelnemende gemeenten van het ZuiderzeeSpan Huizen, Bunschoten, Elburg en Harderwijk.

Mooie Huizer prestatie
De HZ 92 werd tweede en de HZ 45 derde. Daarmee werd het een mooie Huizer prestatie, omdat alle drie de deelnemende botters op de Huizer werf van de gebroeders Schaap werden gebouwd.

De wedstrijd was een onderdeel van de Botterdag. Hier konden mensen traditioneel ook weer meevaren met een van de botters. Honderden mensen maakten hier gebruik van.

Acties HZ 108
Ook werden er diverse acties gehouden om geld in te zamelen voor de HZ 108 die schimmel heeft waardoor het hout moet worden vervangen.

Zo kon er bij de Rotary pijltjes worden gegooid en speelde Prinses Irene een marathonconcert. Het laatste deel hiervan was betaald.

Helaas was hier niet zo veel belangstelling als gehoopt, waarschijnlijk vanwege het weer. De Stichting Huizer Botters heeft het orkest voor volgend jaar weer uitgenodigd en hoopt dat hiermee een nieuwe traditie, het Huizer Havenconcert, is geboren.

Uit de krant