Vorig jaar vond Bommetje! nog plaats in het kolkje. Voor de XL versie wordt uitgeweken naar de werkhaven verderop.
Vorig jaar vond Bommetje! nog plaats in het kolkje. Voor de XL versie wordt uitgeweken naar de werkhaven verderop.

Wethouder: 'Bommetje is prachtige promotie'

Algemeen

HUIZEN - Bommetje! komt terug. Na een succesvolle eerste serie komt het AVROTROS-programma terug met een vernieuwde Bommetje! XL serie vol spectaculaire waterspellen.

"Bommetje is een prachtige promotie", stelt wethouder Marlous Verbeek. "Het helpt ons om Huizen landelijk op de kaart te zetten."

10.000 euro
De gemeente Huizen trekt dan ook maar wat graag 10.000 euro uit om het programma te ondersteunen. Dit bedrag gaat met name naar de veiligheidvoorzieningen als EHBO, KNRM, verkeersbegeleiders, beveiliging en duikers die direct op de deelnemers toezwemmen als zij bijvoorbeeld net van het sprinkussen in het water zijn beland.

"Voor ons staat de absolute veiligheid voorop", aldus de wethouder. Ook de vergunningen die nodig zijn, krijgt het programma kosteloos. "Dat past bij onze serviceverlening."

Opnamen
De opnamen van de nieuwe reekst vinden plaats op zaterdag 15, zondag 16, dinsdag 18, donderdag 20, zaterdag 22 en zondag 23 augusus om 12.00 en 15.30 uur. Dit jaar wordt er ook een enorm grote publiekstribune gebouwd waarop fans en toeschouwers de teams kunnen aanmoedigen.

Iedereen is welkom om te kijken bij het waterspektakel en wie zeker wil zijn van een plaatsje kan mailen naar publiek@masmedia.tv of bellen naar 035-5288 860. De uitzendingen zijn volgend voorjaar.

Lees morgen meer in het HuizerNieuws.

Uit de krant