Het Huizer Initiatief Platform (HIP) is voor de invulling van het gat aan de Keucheniusstraat een van de gesprekspartners van de gemeente.
Het Huizer Initiatief Platform (HIP) is voor de invulling van het gat aan de Keucheniusstraat een van de gesprekspartners van de gemeente.

Huizer Initiatief Platform krijgt formele status

Algemeen

HUIZEN - Het Huizer Initiatief Platform (HIP) mag meepraten over een oplossing voor het Keucheniusgebied. Maar wat is het HIP en wie zitten daarin? In ieder geval krijgt het HIP binnenkort een formele status, zodat het voor iedereen duidelijk is wat het HIP doet.

"Het is begin 2014 begonnen op de markt. Daar spraken een aantal mensen met elkaar over hoe Huizen eruit zou moeten zien in de toekomst. We wilden daar allemaal graag aan bijdragen als individuele mensen", vertelt Henk Mos, de voorlopige voorzitter van de club.

Duwtje in de rug
"Onder anderen Peter Helmus, Han Landman en Gertjan Eekel behoorden bij die club van mensen. We zagen dat dingen in Huizen wel een duwtje in de rug konden gebruiken, bijvoorbeeld het Keucheniusterrein en een andere opzet van de markt om de horeca ook een plek te geven. We willen het dorp gezelliger maken."

Uiteindelijk werd het idee van het Huizer Initiatief Platform geboren. "Omdat we een platform willen bieden aan organisaties, hebben we in maart 2014 een eerste vergadering gehad met onder andere het Hart van Huizen, de Huizer Ondernemers Federatie en de Vrienden van het Oude Dorp."

Verbindende factor
Het HIP wil een verbindende factor zijn tussen de organisaties en de gemeente. Dat laatste is zeker al het geval, want het HIP is door de gemeente genoemd als een van de partijen die mee mag praten over de invulling van het Keucheniusterrein.

Het idee is dat de leden van het platform met hun kennis de organisaties kunnen helpen. "Ik ben infratechnicus, we hebben een architect in ons midden, winkeliers en ook een financiële man. En we kunnen ook andere mensen uit Huizen benaderen om met hun specifieke kennis bij te dragen aan het platform. Wij gaan voor een integrale oplossing rond de Keucheniusstraat."

Meepraten
De organisaties die meepraten met het HIP behouden hun eigen identiteit. "Als wij een plan bespreken en 80 procent is voor en 20 procent is tegen is dat de boodschap die wij overbrengen en de vraag die we dan stellen is hoe we die 20 procent dan zo goed mogelijk nog tegemoet kunnen komen."

Op 21 september is het eerste gesprek met de gemeente om te bepalen hoe het proces om mee te praten zal kunnen gaan verlopen.

Uit de krant