Kees van Gils speelt niet alleen doedelzak, hij bouwt ze ook.
Kees van Gils speelt niet alleen doedelzak, hij bouwt ze ook.

Frits Spits en doedelzakken in Kunstcafé

Algemeen

HUIZEN - Het Kunstcafé heeft voor haar komende editie op 28 oktober twee iconen kunnen regelen: radioheld Frits Spits en lokale bekendheid Kees van Gils, doedelzakkenner en -speler. Ook is er nog een afsluitend miniconcert, maar wie dit gaat verzorgen is nog niet bekend.

Onlangs bracht Frits Spits een spraakmakend boek uit over het Nederlandse lied. Het kreeg de titel mee 'De Standaards van Spits'. Het boek kan worden aangeschaft tijdens het Kunstcafé en op verzoek gesigneerd.

Kees van Gils
Kees van Gils wordt door veel Huizer muzikanten geprezen om zijn vakmanschap en enthousiasme voor muziek. Hij drijft een kleine muziekwinkel aan de Koningin Wilhelminastraat.

Van Gils heeft een brede kennis over vaak oude muziekinstrumenten zoals bijvoorbeeld de draailier en de doedelzak. Hij bouwt ook doedelzakken. Tijdens het Kunstcafé geeft hij een presentatie over wat bepaalt of een rietinstrument een doedelzak is.

Toegang
Het Kunstcafé in de Boerderij begint woensdag 28 oktober om 20.00 uur, zaal open met inloopmuziekje 19.30 uur. Toegang gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten van de avond.

Uit de krant