Sint in Huizen op de tv kost een hoop geld, maar trekt wel meer bezoekers.
Sint in Huizen op de tv kost een hoop geld, maar trekt wel meer bezoekers.

Is sintintocht Huizen op nationale tv al in zicht?

Algemeen

HUIZEN - Is een sinterklaasintocht in Huizen op de nationale tv al in zicht? Dat was een vraag van Leefbaar Huizen tijdens de behandeling van de begroting afgelopen donderdag.

In 2016-2017 moet er namelijk een onderzoek naar de mogelijkheid van een landelijke intocht komen, maar in de begroting is hier geen cent voor te zien. En het kost nogal wat, zo'n intocht. Dat rekende CDA'er Ruben Woudsma, voorstander hiervan, al in 2012 uit.

Bezuinigingen
Leefbaar Huizen ziet het niet zitten om in tijden van bezuinigingen zo veel geld uit te geven. "We hebben hier al eerder vragen over gesteld", zegt vragensteller Edwin Koning. "Als je zoiets wilt dan moet je er wel geld voor begroten."

Overigens is Leefbaar Huizen geen voorstander van het spenderen van tonnen aan een intocht voor de nationale televisie. "Er zijn nog meer zaken in Huizen waar geld voor nodig is", vult fractievoorzitter Nol van der Helm aan. "Bijvoorbeeld het gat aan de Keucheniusstraat. Laten we eerst maar eens zorgen dat we een mooi winkelcentrum hebben in het oude dorp."

Kosten
CDA'er Ruben Woudsma rekende al in 2012 uit wat zo'n nationale intocht de gemeenschap zou kosten en schreef dat op zijn blog. "De totale kosten voor een nationale sinterklaasintocht zullen variëren tussen de 200.000 en 300.000 euro."

Lees meer vandaag in het HuizerNieuws.

Uit de krant