Afbeelding

Frits van der Ven naar halve finale Ouderen Songfestival

Algemeen

HUIZEN - Huizer Frits van der Ven (83) staat aanstaande zondag in de halve finale van het Ouderen Songfestival in Houten. Van der Ven doet voor de tiende keer mee met het evenement, dat al meer dan twintig jaar wordt georganiseerd. De Huizer hoopt ook deze keer door te stomen naar de finale. "Als je niet doorgaat, is dat een teleurstelling."

Al tien jaar op rij doet Frits van der Ven mee met het Ouderen Songfestival, een festival voor mensen van 55+ met jaarlijks 200 deelnemers. Van de negen deelnamen stond hij acht keer in de finale en won hij zelfs twee keer.

Eerste prijs
"De eerste keer dat ik meedeed, in 2005, won ik meteen de eerste prijs. Dat was toen met het nummer '5000 Taler' uit de operacomic 'Der Wildschütz.' Ik had daar in het verleden in gespeeld en dit nummer dus vaker gezongen. Achteraf spraken de mensen me ook aan en kreeg ik mooie complimenten", vertelt Van der Ven.

Studio 21
Na het winnen van het songfestival kreeg Van der Ven ook een mooie prijs. "Ik heb een keer een leuk reisje gewonnen naar Studio 21 waar ik bij een voorstelling kon kijken naar musicalsterren en ondertussen kon zitten eten", aldus Van der Ven.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant