Leerlingen van de Kamperfoelieschool ontbeten vanmorgen met de burgemeester (midden achterin) op het gemeentehuis.
Leerlingen van de Kamperfoelieschool ontbeten vanmorgen met de burgemeester (midden achterin) op het gemeentehuis.

Ontbijten met de burgemeester

Algemeen

HUIZEN - Groep 6/7 van de Kamperfoelieschool in Huizen mocht vanmorgen aanschuiven bij het ontbijt op het gemeentehuis met de burgemeester. Ook wethouder Marianne Verhage van Onderwijs was aanwezig en sprak de kinderen toe.

Het ontbijt werd gehouden in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt. In deze week ontbijten ruim 500.000 kinderen samen op zo'n 2.600 basisscholen in Nederland. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor een gezond ontbijt.

Cheque
De Kamperfoelieschool had voor het ontbijt gezorgd en in ruil daarvoor schonk de gemeente een cheque van 50 euro aan de LINDA.foundation, het goede doel dit jaar van Het Nationaal Schoolontbijt.

"Weten jullie wie Linda is", vroeg burgemeester Fons Hertog. Een enkele leerling wist dat wel. "Weten jullie ook dat ze in Huizen woont, aan de rand?" Ook dat wisten de kinderen.

Feestmaand
Daarna vertelde de burgemeester dat de LINDA.foundation ervoor zorgt dat 2.000 gezinnen met kinderen onder de armoedegrens ook een gezellige feestmaand kunnen vieren.

Kanjer Luc, degene die in de klas is aangewezen om allerlei karweitjes te doen en ook alle bijzondere dingen mag doen, mocht daarna de cheque uit handen van de burgemeester in ontvangst nemen.

Selfies
Vervolgens werd er genoten van een goed ontbijt, mochten de kinderen de ambtsketen van de burgemeester vasthouden en zien, hem vragen stellen en selfies nemen. Een van de leerlingen maakte er zelfs een heus vlog van en daar nam de burgemeester ook alle tijd voor.

Met een goed gevulde maag gingen de kinderen daarna weer op weg naar school en dat was ook de bedoeling. "Soms schiet het ontbijt er wel eens bij in als een leerling te laat uit bed is," vertelde de juf, "maar meestal hebben de leerlingen wel gegeten voor ze naar school komen."

Uit de krant