Afbeelding

Veel vragen omwonenden komst statushouders naar de Wijngaard

Algemeen

HUIZEN - Wat voor mensen komen hier? Waarom is gekozen voor 12 gezinnen op één locatie? Het waren vragen die gesteld werden tijdens de bijeenkomst voor omwonenden over het plan om statushouders en jongvolwassenen te gaan huisvesten in het schoolgebouw van De Wijngaard aan de Jacob van Campenstraat 1. Op de inloopochtend in de school zijn ongeveer 50 omwonenden afgekomen. 

Dinsdag ontvingen omwonenden een brief met daarin uitleg over de plannen. De gemeente is van plan om vanaf begin 2017 in ieder geval twaalf wooneenheden voor statushouders te realiseren in de school. Daarnaast komen er negen wooneenheden voor jongvolwassenen met woonbegeleiding van Sherpa en vier eenheden voor sociale huur. De plannen moeten nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Evaluatie 
De ervaringen en punten die zijn genoteerd zullen door de gemeente mee terug worden genomen naar de tekentafel. Ook inwoners zijn van plan om met elkaar in gesprek te gaan en duidelijk te maken dat zij de komst van 12 statushouders te veel vinden.

Uit de krant