De Huizer Molen op een oude foto. Jaartal en personen op de foto zijn nog onbekend. Wie dat weet kan ons mailen!
De Huizer Molen op een oude foto. Jaartal en personen op de foto zijn nog onbekend. Wie dat weet kan ons mailen!

Molen wordt dit jaar in het zonnetje gezet

Algemeen

HUIZEN - Het Huizer Museum, de Historische Kring Huizen en de Vrienden van het Oude Dorp zetten gezamenlijk dit jaar de Huizer molen in het zonnetje.

"Het is nu honderd jaar geleden dat deze is afgebroken, dus een mooi moment om dat te doen", zegt Ewoud Doyer, voorzitter van de Historische Kring.

Opschudding
Hij bedacht samen met de andere partners ook een ludieke manier om alvast een beetje opschudding te veroorzaken en kondigde aan dat op 1 april een contract zou worden getekend om de molen weer terug te halen.

"En wel naar het Keuhart, met allerlei leuke attracties eromheen. We hebben hier veel reacties op gehad, waaronder ook een aantal die het naast een leuke grap ook een goed plan voor de toekomst vonden."

Openluchtmuseum
De terugkomst van de molen in het Keuhart is echter pure fantasie. Wel komt de molen dit najaar veelvuldig in beeld. "Wij plannen bijvoorbeeld een dagtocht naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Daar staat de molen nu", vertelt Charlotte Fontein, aanspreekpunt hiervoor van Vrienden van het Oude Dorp.

"Ik hoorde van de plannen van het museum en de Historische Kring om iets rondom de molen te gaan organiseren en het leek ons leuk om op deze manier bij te dragen aan dit project."

Tentoonstelling
In het Huizer Museum zal een tentoonstelling rondom het markante bouwwerk te zien zijn. "Deze vindt plaats van half november tot maart volgend jaar. Er zijn heel veel afbeeldingen en schilderijen waarop de molen staat. Deze heeft vlak bij het museum gestaan, op de Molenberg."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant