Een scène uit 'Knecht' van Goldini.
Een scène uit 'Knecht' van Goldini.

'Knecht' laatste stuk in Plankenierstheater

Algemeen

HUIZEN - De familiekomedie 'Knecht' van Goldini is het laatste stuk in het Plankenierstheater in Huizen. Het theater zal na de voorstellingen na 70 jaar de deuren sluiten. Ondanks de sluiting worden er plannen gemaakt voor het komende theaterseizoen, want één ding is zeker: de acteurs gaan door, in welke vorm dan ook.

'Knecht' is van 19 mei tot 4 juni te zien en is een echte klassieker voor het hele gezin vanaf 9 jaar. Het stuk begint waarmee andere komedies eindigen: een huwelijk tussen twee geliefden. Maar dan loopt het plots allemaal goed fout.

Minnaar
Een doodgewaande minnaar duikt op en komt roet in het eten gooien. De vader van de bruid vindt de bruidsschat veel belangrijker dan de juiste echtgenoot! Alles wordt klaargemaakt voor een nieuw huwelijksfeest. Maar is de minnaar wel wie hij zegt te zijn? Alsof er nog niet genoeg verwarring is, besluit de knecht van de minnaar twee meesters te dienen!

Het blijft opvallend dat zo'n eeuwenoud stuk als 'Il Servitore di due Padroni', zoals het stuk uit 1749 heette, bij voorbaat nog altijd zo veel verwachtingen wekt. Het is één en al lichtheid, een hecht sluitend scenario rond de verworvenheden van de commedia dell'arte.

Familievoorstelling
Niets nieuws onder de zon, maar elke keer weer voor regisseurs en acteurs een stuk om de mouwen even voor op te stropen. Er zit van alles in: van klassiek tot modern. Stijlloosheid als stijl. Een bonte familievoorstelling.

'Knecht' is de hele maand mei te zien in het Plankenierstheater aan de Flevolaan 39 in Huizen. Reserveren is onder andere mogelijk via plankeniers.nl.

Uit de krant