De vrijwilligers, waaronder raadsleden uit Blaricum en Huizen.
De vrijwilligers, waaronder raadsleden uit Blaricum en Huizen.

Raadsleden doen ook linten rond bomen

Algemeen

HUIZEN - De initiatiefgroep 'Nee tegen de vrije busbaan door Huizen en Blaricum' is vanmorgen met raadsleden uit de gemeente Huizen en Blaricum weer op pad gegaan om oranje linten om bomen te doen die mogelijk sneuvelen als er wordt gekozen voor een vrije busbaan over de Meent.

De gemeente Blaricum heeft de linten namelijk verwijderd 'vanuit een zorgplicht van de gemeente ter voorkoming van vertroebeling van het straatbeeld/de openbare ruimte met mogelijke vervuiling tot gevolg', liet de gemeente desgevraagd weten.

Geneuzel
Dian Vrijmens van de initiatiefgroep vindt dat maar ambtelijk geneuzel: "Elke dag lopen we er langs en halen we de troep weg en vervangen we vieze linten."

Ze is blij met de steun van de raadsleden en op de manier waarop nu door hen en inwoners van de twee gemeenten wordt samengewerkt. "Ook op de Facebookpagina 'Busbaan nee; bomen ja' zie je het aantal steunbetuigingen stijgen."

Bijval
"En dat te bedenken dat we vijf maanden toen we startten met de petitie ons afvroegen hoeveel handtekeningen we zouden krijgen. Dat waren er toen ruim 3.300 en de bijval wordt steeds groter."

De initiatiefgroep laat de linten in ieder geval hangen tot de vergadering van 5 juli van de gemeente Blaricum. "Als het goed is, wordt dan besloten wat de gemeente Blaricum gaat doen."

Uit de krant