Mogelijk komt er een vierde camera in het winkelcentrum.
Mogelijk komt er een vierde camera in het winkelcentrum.

Hangjongeren probleem Oostermeent

Algemeen

HUIZEN – Bewoners van Winkelcentrum Oostermeent vinden dat de kern van de problematiek in en rondom het winkelcentrum wordt veroorzaakt door hangjongeren. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd op verzoek van de gemeente.

De resultaten van de enquête werden maandagavond gepresenteerd op een speciaal georganiseerde avond voor buurtbewoners in Wijkcentrum De Draaikom.

Om duidelijk in kaart te brengen of er een verschil zit in beleving van mensen die boven de winkels wonen en in de straten om het winkelcentrum heen, heeft de gemeente besloten de gegevens apart te verwerken.

4,6 voor veiligheidsgevoel
Dat gaf interessante conclusies. Waar bewoners in Huizen over het algemeen een 7 geven voor het veiligheidsgevoel, is dit onder bewoners van de Oostermeent schrikbarend laag. Zij geven in de enquête een gemiddelde van een 4,6. Omwonenden van het winkelcentrum komen niet hoger dan een magere 6.

Deze lage cijfers zijn met name ontstaan door de overlast van hangjongeren in combinatie met hinder van horecagelegenheden. Een ander struikelblok is de rommel op straat en de volle afvalbakken.

De burgemeester laat weten geschrokken te zijn van de uitslagen. "Deze cijfers moeten omhoog." Op de avond zelf presenteerde hij dan ook meteen een aantal plannen om hier mee aan de slag te gaan.

Vierde camera
Eén van de maatregelen is het besluit om tot en met 31 december geen horecavergunningen meer af te geven. "Om te voorkomen dat er nu van alles bijkomt. De grens is bereikt." Ook wordt er nagedacht over een eventuele vierde camera.

Lees meer in de digtitale HuizerNieuws

Uit de krant