Afbeelding

Eindelijk beginnen met verbouwing Krachtcentrale

Bedrijven

HUIZEN - Het HuizerNieuws blikt in de zomerserie 'Hoe is het met...' terug naar een aantal spraakmakende verhalen of personen. Deze week starten we met de Krachtcentrale aan de Havenstraat.

In november vorig jaar schreven we over de plannen van Peter Kos en Pieter Hogenbirk die van de Krachtcentrale en de omgeving een bruisend gebied wilden maken. Hoe staat het er voor en wat is er in de tussentijd gebeurd?

Tender
Tot hun grote vreugde wonnen Pieter en Peter met Peter Kos BV in april 2015 de tender waarbij de gemeente Huizen het zwaar verwaarloosde pand van de Krachtcentrale voor 1 euro aanbood voor degene die er iets moois van kon en wilde maken.

Dolblij waren de heren, tot er bijna een kink in de kabel kwam. De gebroeders Van Kleef wilden nog een bedrijfspand bouwen voor Thales, direct naast de Krachtcentrale. Daar stond niets van in de tender.

Ups en downs
In gezamenlijk overleg is uiteindelijk gekomen tot een compromis. "Ze bouwen nu evengoed nog dicht bij de Krachtcentrale, maar het gebouw wordt langer en lager. Zo leveren zij geen vierkante meters in."

Vorige week werd bovendien ook nog eens bekend dat de gemeente nu de tender definitief gunt aan Peter Kos BV. "We kunnen nu dus eindelijk beginnen met de verbouwing", zegt Peter blij.

Vermoeiend
Als Peter terugblikt op de afgelopen periode, geeft hij aan dat het stroef is verlopen en dat het vermoeiend was. "Er waren ups en downs, maar uiteindelijk is het goed gekomen. Dat is het belangrijkste."

De blik is nu op de toekomst gericht en de enthousiaste plannen borrelen weer op. De Krachtcentrale moet een plek worden waar iedereen net zo kan binnenlopen als bij De Rookerij aan de Valkenaarstraat. Dat pand gaat nu verkocht worden, want het geld is nodig om de verbouwing van de Krachtcentrale mogelijk te maken.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant