Organisator Arnoud Wildschut kijkt al uit naar de nieuwjaarsduik.
Organisator Arnoud Wildschut kijkt al uit naar de nieuwjaarsduik. Foto: Bob Awick

Morgen eerste UNOX nieuwjaarsduik Huizen

Sport

HUIZEN - Bijna vierhonderd mensen hebben zich al aangemeld voor de UNOX Nieuwjaarsduik Huizen die op 1 januari exact om 15.00 uur plaatsvindt bij het strand aan de Zomerkade.

Vanaf 13.30 uur kunnen de duikbewijzen al worden opgehaald en kan er eventueel nog een aangeschaft worden. Om 14.30 uur is er een gezamenlijke warming-up onder leiding van Coronel.

Registreren
Registreren voor de nieuwjaarsduik is van belang, want er zijn slechts 500 UNOX-pakketten met onder andere de beroemde UNOX-muts. Aanmelden kan op de website nieuwjaarsduikhuizen.nl.

Ook is het mogelijk om in te schrijven bij de speciale stand op het Oude Raadhuisplein in de buurt van het reuzenrad. Inschrijven is gratis en er is voor de deelnemers ook een goodiebag.

Omkleden
Er staat een speciale tent waar deelnemers zich in kunnen omkleden voor en na de duik. Ook wethouder Janny Bakker zal naar verluidt een duik gaan nemen. "Dat wilde ze al jaren doen en nu is het lekker dichtbij", aldus organisator Arnoud Wildschut van de Away Group.

Het is ook mogelijk om mee te doen als Very Important Diver (VID). Deze deelnemers betalen 7,50 euro, waarvan 4 euro gaat naar een goed doel. Dit doel kan zelf gekozen worden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant