Een impressie van De Keucheniushof.
Een impressie van De Keucheniushof. Visser Bouw Maatschappij BV

Visser Bouw Maatschappij BV bouwt De Keucheniushof

Buurt / wijk

HUIZEN - Visser Bouw Maatschappij BV gaat De Keucheniushof ontwikkelen en bouwen. Dat heeft de gemeente eind gisterenmiddag bekendgemaakt. Intensief overleg tussen Visser Bouw Maatschappij en de gemeente Huizen heeft geleid tot dit akkoord.

Het plan voor De Keucheniushof komt voort uit een intensief participatietraject tussen de gemeente en de participatiegroep, die bestond uit winkeliers, omwonenden, Vrienden van het Oude Dorp en het Huizer Initiatiefplatform.

Mix
Het plan bestaat uit 22 eenheden, een mix van appartementen, grondgebonden woningen en commerciële ruimten. Het parkeren wordt bovengronds opgelost. Er komen 26 parkeerplaatsen in het plangebied en 7 aan de straatzijde.

De gemeente lag lang overhoop met Gert-Jan Visser van het bedrijf. Hij bezit de grond aan de overzijde van De Keucheniushof. Inmiddels hebben de partijen elkaar dus gevonden.

Blij
"Wij zijn heel blij met deze ontwikkeling", zegt wethouder Marlous Verbeek. "Het beantwoordt aan de uitgangspunten die via participatie tot stand zijn gekomen en waar de raad in september 2016 mee instemde. Het is een plan met dorps karakter, kleinschalig en passend in het centrumgebied."

Visser Bouw Maatschappij en de gemeente hebben ook besloten geen juridische procedures meer met elkaar te voeren. "Dat boek is dicht. We gaan vanaf nu vooruitkijken en ons dorp de kwaliteit geven die het verdient", aldus Marlous Verbeek.

Uit de krant