Liever geen donkere panelen op een rood pannendak.
Liever geen donkere panelen op een rood pannendak. Foto: Koosje de Beer

'Regels zonnepanelen Oude Dorp'

Natuur en Milieu

HUIZEN - 'Vrienden van het Oude Dorp' heeft de gemeente laten weten dat zij graag regels wil voor zonnepanelen in het Oude Dorp. Dat staat te lezen in de laatste nieuwsbrief.

Zo denkt de stichting bijvoorbeeld aan het verbieden van zonnepanelen op rietgedekte daken. Ook zouden op een rood pannendak geen donkere panelen mogen liggen. "Dan ook de kleur van de pannen aanpakken."

Lappendeken
Daarnaast zou voorkomen moeten worden dat er een lappendeken van panelen ontstaat.  "Zo van hier kan nog een stukje en daar nog een puntje. Aandacht voor nieuwe ontwikkelingen op dit gebied, zoals dakpannen waarin de zonnepanelen zijn geïntegreerd."

'Vrienden van het Oude Dorp' stelt vaak dingen aan de kaak die haar inziens niet goed gaan in het Oude Dorp. "Gelukkig kunnen wij nu een keer onze blijdschap tonen, namelij over de bouw van veertien woningen op het terrein van de Koningin Wilhelminaschool."

Fraaie manier
"Het is Slokker Bouw gelukt het karakter van het oude schoolgebouw te bewaren en er een gelijkwaardig pand naast te zetten. Heel erg blij zijn wij met de fraaie manier waarop de zonnepanelen in de lange daklijn zijn verwerkt."

Uit de krant