Advertentie

De zakelijke business outfit: overhemden met een dubbele manchet

  Bedrijven

Overhemden met dubbele manchet zie je steeds minder. Nog bij een aantal beroepen zijn ze nog wel aan de orde, bijvoorbeeld in de advocatuur of in het bankwezen. Daarnaast zie je de dubbele manchet ook terugkomen bij speciale gelegenheden, zoals een gala of bruiloft. Mannen die een overhemd met dubbele manchet dragen willen er graag klassiek, modieus en chique uitzien. Het straalt klasse uit. Maar hoe draag je het het beste? Welke verschillende manchetten heb je? En waarom wordt een dubbele manchet ook wel "french cuff" genoemd? Interessant? Lees dan snel verder?


Waar moet je opletten tijdens het dragen van een overhemd met dubbele manchet?

Over het algemeen hoort bij een overhemd met dubbele manchet de manchet ongeveer twee centimeter onder de mouw van het colbertje uit te komen. De manchetknopen horen altijd zichtbaar te zijn. Dit zorgt voor een mooie en chique uitstraling van je outfit. Hierdoor komen we gelijk bij het tweede punt; de mouwlengte van het overhemd met dubbele manchet. Dat is een belangrijk aspect. Zoals hierboven is vermeld, mag de mouwlengte ongeveer twee centimeter uitsteken onder een colbert. Niet meer en niet minder. Is de manchet van het overhemd te lang? Dan ziet er er een beetje slordig uit. Is de manchet van het overhemd te kort? Dan komt de manchet niet tot zijn recht.

Welke manchetten zijn er?

  • Dubbele manchet, in England worden ze French Cuffs genoemd
  • Enkele manchet - de meest populaire manchet bij overhemden. De meeste mannen dragen overhemden met een enkele manchet.
  • Enkele manchet met knoopjes én gaatjes - bruikbaar voor zowel enkele als dubbele manchet. De bekende merken: Seidensticker, Eterna en John Miller hebben dit soort overhemden in de collectie. Ideaal voor als je de ene keer er chique uit wilt zien en de andere keer semi casual!


Wat is de juiste gelegenheid?

Natuurlijk zijn overhemden met dubbele manchet uitstekend voor zakelijke en chique gelegenheden. Casual kan een overhemd met dubbele manchet ook gedragen worden, combineer het alleen wel goed met de rest van je outfit. Door de keuze van de juiste manchetknopen zie je er stijlvol uit en komt het casual over.

Waarom wordt dubbele manchet ook wel french cuff genoemd?

Soms wordt gezegd dat Franse manchetten (French cuffs) zijn ontstaan door toedoen van Napoleon. Soldaten zouden de neus op de manchet kunnen afvegen en vervolgens verbergen door de stof om te vouwen. Niet waar! Franse manchetten zijn door de Britten bedacht en worden Foldback, Turnback of Double Cuff genoemd. De Dubbele Manchet had vroeger ook wel drie knopen waarbij men de stof één knoop opschoof als het vies werd.

Wat vinden anderen van overhemden met dubbele manchet?

Overhemden met een dubbele manchet zien er formeler uit dan gewone overhemden. Daarnaast zijn overhemden met dubbele manchet voornamelijk verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw en roze. Een overhemd met een printje en dubbele manchet zou je niet zo snel vinden. Mocht je opzoek zijn of advies willen? Kijk dan eens op de website overhemden.com. Zij helpen je graag.


Meer berichten