Eigenaar Roland en bedrijfsleider Arnolda van Arti Hair.
Eigenaar Roland en bedrijfsleider Arnolda van Arti Hair. (Foto: Bob Awick)
advertorial

Arti Hair viert hele maand november 25-jarig bestaan

  Bedrijven

HUIZEN - Kapsalon Arti Hair aan de Oostermeent Zuid 126 in Huizen viert de hele maand november het 25-jarig bestaan. Er is onder andere een rad van fortuin met altijd prijs voor alle klanten en er wordt een prijsvraag gehouden. De twee winnaars krijgen een jaar lang gratis kappersbehandelingen tot een waarde van maximaal 500 euro.

Bij Arti Hair kan iedereen terecht voor een knipbehandeling tot een heel uitgebreide behandeling in veel verschillende kleuren en stijlen. "Maar dan wel met oog voor details als persoonlijkheid, gezichtsvorm, kleur van de huid, haarstructuur en groeirichting", stelt eigenaar Roland Smit.

Kinderen
Voor kinderen is er een speciale hoek en na afloop mogen zij bij Bob de Beer iets lekkers uitkiezen. "Het hele gezin kan bij ons terecht." Voordat Roland in de Oostermeent voor zichzelf begon, werkte hij acht jaar bij een gerenommeerde kapsalon in Huizen. Daar werkte hij ook al samen met Arnolda, die bij Arti Hair inmiddels 25 jaar bedrijfsleider is.

Met het starten van een eigen salon trad hij in de voetsporen van zijn ouders, die ook een kapperszaak hadden. "Dat had ik niet verwacht, want in mijn tienerjaren heb ik mts procestechniek gedaan. Ik kwam er echter achter dat ik liever met mensen wilde werken en heb me via contacten van mijn vader in snel tempo laten omscholen."

Blij
Nu hij zo terugkijkt naar de start van de salon is hij nog steeds blij met de stap die hij gemaakt heeft. "Ik vind het leuk om te knippen, maar ook om te managen, de boekhouding te doen, de inkoop en de marketing." De kapsalon doet het ook goed. In de begintijd waren er 6 mensen in dienst, nu 22. "En we zijn nog hard op zoek naar een goede kapper", zegt hij.

Voor hem is het belangrijk dat het team plezier heeft en altijd voor elkaar klaar staat. "We zijn als één grote familie en daarnaast is het belangrijk dat de klant blij de deur uit gaat. Het kapsel moet passen bij de uitstraling van de klant en daar besteden wij veel tijd en aandacht aan."

Trainen
"Bijscholing is daarom van levensbelang. Onlangs hebben we bijvoorbeeld een Global Curl Concept-training gedaan om krullen in hun natuurlijke valling te knippen." Klanten kunnen zelf ook trainen. Maandag 19 november is er een 'Teach me tonight'-avond waar deelnemers het eigen haar of van hun kind leren stylen, opsteken of invlechten.

Daarnaast is het bedrijf een gerenommeerd opleidingsbedrijf. Arti Hair doet ook graag wat voor anderen. Het bedrijf knipte voor 'Huizen voor Sint Maarten' en werkt samen met de Nederlandse Haarstichting, die pruiken maakt voor kinderen met kanker.

Doneren
"Mensen kunnen bij ons haar doneren. Er moet 30 centimeter haar overblijven om dit te kunnen doen. Wie doneert, krijgt bij ons 50 procent korting op de knipbehandeling." Zie ook: artihair.nl.

Meer berichten