De kerstkaartenactie van vorig jaar krijgt dit jaar een vervolg.
De kerstkaartenactie van vorig jaar krijgt dit jaar een vervolg. Foto: Bob Awick

Kerstkaartenactie en winkels open zondag voor kerst in Hart van Huizen

Bedrijven

HUIZEN - De meerderheid van de winkels in het Hart van Huizen gaat zondag 23 december open voor het winkelend publiek. De kerstman loopt op die dag van 12.00 tot 17.00 uur rond in de straten rondom het Oude Raadhuisplein. Het is de eerste keer dat de winkels open zijn op de laatste zondag voor kerst.

Daarnaast houdt de winkeliersvereniging Hart van Huizen net als vorig jaar weer een kerstkaartenactie. Tot 21 december liggen daarvoor drie gratis wenskaarten in de winkels van Hart van Huizen.

Zorginstelling
Het idee is om twee van de drie kaarten te versturen naar bewoners van een geselecteerde zorginstelling. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om één van de drie kaarten, via de reguliere weg, naar vrienden of familie te sturen.

De kaarten kunnen in een speciale box in de Pop-up Herberg aan de Kerkstraat 5 op de post worden gedaan en hoeven niet gefrankeerd te worden. Hart van Huizen gaat samen met vrijwilligers zorg dragen voor de bezorging van de kerstkaarten. Nog vóór de kerstdagen worden de bewoners van de zorginstellingen verrast met de post.

Ontroering
Vorig jaar verstuurden bijna 600 mensen kerstkaarten naar hun mededorpsbewoners. Vrijwilligers van de Hervormde Gemeente Huizen leverden toen de kerstwensen af. De actie zorgde voor ontroering bij de medewerkers en bewoners van de instellingen.

Ook via een andere weg laten de ondernemers van Hart van Huizen van zich horen deze kerstperiode: op grote aankondigingsborden in straten in en om het centrum staan zij afgebeeld op foto's en wensen zij de bewoners van Huizen een fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar.

Uit de krant