Eigenaresse Anita Koning met de kleurplaat.
Eigenaresse Anita Koning met de kleurplaat. (Foto: CaRé Juwelier)
corona

CaRé Juwelier start kleurplatenactie voor ouderen in verzorgingstehuis

  Bedrijven

HUIZEN - CaRé Juwelier in Winkelcentrum Oostermeent is een kleurplatenactie begonnen om ouderen in  verzorgingstehuizen een hart onder de riem te steken in deze tijd van het coronavirus.

Het was het idee van Calvin (25), zoon van eigenaresse Anita Koning, om een dergelijke actie te gaan starten. Zijn moeder nam dat met plezier over.

Niet op bezoek
"Mijn vader woont bijvoorbeeld in De Bolder en ik mag nu niet bij hem op bezoek", vertelt Peter Koning, partner van Anita. "De moeder van Anita zit zelf in een verzorgingstehuis in Amsterdam."

"Veel ouderen kijken uit naar die bezoeken. Die moeten dat nu missen. Daar zijn onze kinderen ook mee bezig. Daarnaast zijn veel kinderen thuis, dus een kleurplatenactie is een mooie combinatie om iets tegen de verveling te doen en daarmee ook ouderen een plezier te doen."

Boodschap
"We hebben onderaan de kleurplaat wat ruimte vrij gelaten, zodat kinderen een boodschap kunnen opschrijven voor de oudere die de kleurplaat krijgt."

De kleurplaat is op te halen bij de winkel en daar ook weer in te leveren. "Ook kunnen mensen de kleurplaat downloaden en hem eventueel naar ons opsturen."

Enthousiast
"We hebben contacten met diverse verzorgingstehuizen en die zijn enthousiast over het idee. Al krijgen we honderden kleurplaten, we kunnen ze allemaal kwijt en heel veel mensen blij maken."

De juwelierszaak is nog gewoon open. "Natuurlijk merken wij ook wel dat er minder mensen komen, maar we blijven gewoon open. Dan staat de klant niet voor een gesloten deur. We hebben wel maatregelen genomen."

Handschoenen
Zo worden er handschoenen gedragen en staan op de balie ontsmettingsmiddelen. "We maken regelmatig schoon, zeker het pinapparaat. Ook houden wij natuurlijk afstand."

Peter merkt dat er veel solidariteit is tussen mensen. Hij vertelt over een klant die bij het ophalen van een reparatie tompoucen had meegenomen. "Zo lief."

Samen doen
"Ook merk ik dat mensen elkaar weer gedag zeggen. Dat is fijn, want we hebben elkaar nodig in deze tijd. We moeten het samen doen."
De vrolijke kleurplaat om ouderen op te fleuren, is hier te downloaden.

Meer berichten