De drukte bij de eerste zondagsopenstelling van de winkels. Nu mag het tijdelijk langer om minder mensen tegelijkertijd in de winkel te hebben.
De drukte bij de eerste zondagsopenstelling van de winkels. Nu mag het tijdelijk langer om minder mensen tegelijkertijd in de winkel te hebben. (Archieffoto: Bob Awick)
corona

Supermarkten mogen tijdelijk langer open op zondag

  Bedrijven

HUIZEN - De supermarkten in Huizen mogen met ingang van 29 maart tijdelijk open zijn van 9.00 tot 20.00 uur. Dat heeft de gemeente besloten.

Het is een keuze van de supermarkt zelf of deze langer open blijft. De gemeente adviseert daarom bij de betreffende super te informeren, bijvoorbeeld via de website van het bedrijf.

Minder tegelijkertijd
De verruiming moet ertoe leiden dat er minder bezoekers tegelijkertijd in de winkels zijn, waardoor 1,5 m afstand tussen mensen in het kader van de coronamaatregelen gewaarborgd kan worden.  Volgens de gemeente zorgen de supermarkten er zelf ook voor dat de minimale afstand van 1,5 m gewaarborgd is.

"Dat betekent ook dat supermarkten het aantal bezoekers kunnen begrenzen. Tot slot zullen zij stimuleren dat bezoekers alleen de winkel bezoeken, behalve als dat niet kan. Bijvoorbeeld bij mensen met een beperking of in het geval van één-oudergezinnen."

Laden en lossen
Het laden en lossen van goederen is vanaf 29 maart eveneens toegestaan tussen 9.00 en 20.00 uur. "Dankzij deze verruiming kan het personeel dat hiervoor nodig is, gespreid worden ingezet en is het aantal contactmomenten minder", aldus de gemeente.

 De tijdelijke verruiming blijft geldig zolang de maatregelen van de Rijksoverheid van kracht zijn.

Meer berichten