De wijnproeverij kan dit jaar niet doorgaan, vanwege corona, maar er wordt al vooruit gekeken.
De wijnproeverij kan dit jaar niet doorgaan, vanwege corona, maar er wordt al vooruit gekeken. Archieffoto:Bob Awick

Geen wijnproeverij, wel glazen volgend jaar te winnen

di 8 sep 2020, 17:22 Bedrijven

HUIZEN - Ondernemersvereniging Hart van Huizen heeft vanwege corona besloten dat de wijnproeverij dit jaar geen doorgang kan hebben. Om iedereen warm te houden voor het populaire evenement, worden deze maand met twee prijsvragen alvast in totaal honderd glazen voor volgend jaar weggegeven.

“Normaliter is het evenement zo uitverkocht. Binnen drie dagen is het maximaal aantal glazen van 1.000 weg. Wie nu meedoet aan de prijsvraag kan voor volgend jaar gratis twee glazen winnen en is dan gegarandeerd van een plekje”, legt Anne Marie Hesta van Hart van Huizen uit.

Prijsvraag
De eerste prijsvraag staat al online op de website hartvanhuizen.nl. Het is een filmpje van Kees Kromhout die daarin een vraag stelt. “De inzenders maken kans op een set van twee glazen. Wie nu niets wint, kan later deze maand ook nog meedoen aan een vraag die Rutger Siersma in een filmpje gaat stellen.”

De filmpjes staan ook op de sociale media van de ondernemersvereniging. “Het staat op Facebook en sinds kort hebben we ook Instagram. De antwoorden moeten wel via mail op worden gestuurd”, legt Anne Marie uit.

Het leeft
“Het leeft heel erg, merken we. Het afblazen van de wijnproeverij, maar ook de prijsvraag. Toen het eerste filmpje online kwam, hadden we binnen een half uur al dertig mails binnen met antwoorden.”

De ondernemers in het dorp proberen van deze coronatijd het beste te maken. “We hadden van de zomer de bloembakken op laten hangen om het centrum sfeervol te maken. Nu richten we ons al op de komende tijd, zoals de sinterklaasintocht en kerst.”

Overleg
Er wordt regelmatig overleg gevoerd met onder andere de gemeente en voor de sinterklaasintocht ook met de Stichting Sint Nicolaas Huizen. “We zullen er iets van moeten maken en nadenken hoe we het Hart van Huizen aantrekkelijk kunnen maken voor de inwoners in deze tijd van het jaar.”

Uit de krant