Peter Kos achter de zaagmachine in de ruimte waar restaurant De Krachtcentrale straks komt.
Peter Kos achter de zaagmachine in de ruimte waar restaurant De Krachtcentrale straks komt. Foto: Bob Awick

De Krachtcentrale: 'Het wordt mooier dan ik gedacht had'

Bedrijven

HUIZEN 2018 wordt het jaar van De Krachtcentrale. De opening is iets later dan gepland, ergens in mei, juni of juli. Nu wordt er nog hard gewerkt om de constructie binnen af te werken en krijgt het geheel steeds meer het gezicht dat het straks zal hebben.

Inmiddels is ook bekend wie het restaurant gaat runnen. Dat is niemand minder dan Tarek Zaouia, die afgelopen weekeinde afscheid nam als souschef bij café-restaurant Dauphine in Amsterdam.

Houtkachel
Op werkdagen is Peter Kos om half zeven aanwezig in De Krachtcentrale. "Dan kom ik de werklui onthalen", zegt hij. Het is er koud en vochtig. Om dat op te lossen heeft hij een oude houtkachel neergezet beneden, zodat er een plekje is om even warm te kunnen zitten.

"Ik zal blij zijn als het februari, maart is", gaat hij verder. "Dan is de ruwbouw af en kunnen we het echt mooi gaan maken." Trots als altijd laat hij zien hoe het werk inmiddels gevorderd is. Hij laat onder meer de plek zien waar de keuken van het restaurant komt.

Restaurant
"Een beetje aan de kleine kant, maar genoeg om straks te koken voor de 150 couverts die er komen." Inmiddels is ook bekend wie het restaurant gaat runnen. Dat wordt de voormalig souschef van café-restaurant Dauphine in Amsterdam, Tarek Zaouia.

"Dat hij hier komt, is op zich een bijzonder verhaal. Hij is hier gewoon binnen komen lopen. Hij had via een vriendin van ons project gehoord en woont hier in Huizen. Toen we hem vroegen om te vertellen wat hij dan wilde gaan koken, liep na het noemen van een paar gerechten het water al in mijn mond. Het klikt ook echt." De naam van het restaurant is inmiddels ook bekend. Het wordt 'De Krachtcentrale'.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant