Fietsstraat gloeit al rood op bij verkeersonderzoek | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De fietsstraat wordt door veel mensen als onveilig ervaren.
De fietsstraat wordt door veel mensen als onveilig ervaren. (Foto: Albert van der Linden)

Fietsstraat gloeit al rood op bij verkeersonderzoek

  Buurt / wijk

HUIZEN - "De fietsstraat gloeit al rood op", meldde raadslid Monica Lemmens van GroenLinks gisteren tijdens de raadsvergadering.

Wethouder Roland Boom van Verkeer had haar voor de vergadering een tussenstand van het verkeersonderzoek van de gemeente laten zien.

Eenrichtingsverkeer
Dit deed hij, omdat het raadslid een aantal schriftelijke vragen had gesteld over de fietsstraat. Daarin deed zij onder andere de suggestie om als proef de fietsstraat twee maanden eenrichtingsverkeer te maken.

Daar voelde de wethouder niet veel voor. Een proef van twee maanden zou veel te kort zijn. Daarnaast loopt inmiddels het verkeersonderzoek, waar inwoners hun mening kunnen geven over het verkeer in Huizen.

Onveilig
Inmiddels hebben 1.000 inwoners al meegedaan aan het onderzoek, waarvan de resultaten mee worden genomen in het mobiliteitsplan. De fietsstraat wordt volgens een tussenstand van het onderzoek als onveilig ervaren.

"Ik neem uw suggestie voor eenrichtingsverkeer mee", liet de wethouder weten. "Ik houd een slag om de arm en wacht de resultaten van het onderzoek af."

Mobiliteitsplan
"Die resultaten worden dan uitgebreid meegenomen in het nieuwe mobiliteitsplan." In dit plan worden alle verkeersstromen in samenhang met elkaar en met de omgeving bekeken. Als het nodig is, worden maatregelen genomen om de diverse verkeerssituaties aan te passen.

De wethouder riep tevens iedereen op die dat nog niet gedaan had om het verkeersonderzoek in te vullen. "Of kom zaterdag 9 februari naar de markt. Daar staan wethouder Maarten Hoelscher en ik om u te helpen met invullen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>