Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Video corona

Tergooi geeft inkijkje in Corona-IC afdeling

  Coronavirus

HUIZEN - "Ik hoop dat dit filmpje u inzicht geeft in hoe wij op dit moment het corononavirus proberen te bestrijden en uw naasten proberen te behandelen." Dat zegt intensivist Peter van der Molen in een filmpje van Tergooi waarin het ziekenhuis wil laten wat er precies gaande is op de voor buitenstaanders compleet afgesloten Corona-IC afdeling.

In de video wordt uitgelegd dat het coronavirus een virus is dat met name een langdurige longontsteking geeft. Deze ontsteking kan zo erg zijn dat het lichaam niet meer in staat is om zelf voldoende zuurstof binnen te krijgen. Hiervoor moet dan een machine van de IC de functie van de longen overnemen. Deze machine blaast zuurstof in de longen via een tijdelijk buisje in de mond. Dit kan wel 3 à 4 weken duren. 

Doordat patiënten in het begin heel erg benauwd zijn, nemen wij de functie van de longen volledig over. "Om dit te kunnen doen brengen wij uw naaste kunstmatig in een diepe slaap", aldus Tergooi. "Hierbij zal op basis van de ervaring in de andere landen een groot deel van de behandeling waarschijnlijk in buikligging moeten plaats vinden.

Hieronder ziet u een filmpje over hoe het er aan toe gaat op de Corona-IC afdeling binnen Tergooi.

Meer berichten