corona

Voedselbank Gooi en Omstreken krijgt voor tien mille aan goederen van Maxis

  Coronavirus

HUIZEN - De Voedselbank Gooi en Omstreken heeft voor maar liefst 10.000 euro aan goederen mogen ontvangen van de Maxis. Nadat een eerdere winkelactie was afgelast, brachten de winkeliers met een actie alsnog dit bedrag bij elkaar. 

In Muiden staan in een enorme hal de pallets en rolcontainers vol dozen en pakken houdbare producten. Het zijn producten waar een (brood)maaltijd mee samen te stellen is en groente conserven, soep, rijst, visconserven, crackers en beschuit. Ook handzeep en douche- of lichaamsverzorgingsproducten zijn verzameld door de winkeliers.

Vrijdagmiddag rijden twee vrachtwagens voor van de Voedselbank om het eerste gedeelte van de donatie te vervoeren naar Huizen, waar het distributiecentrum voor het Gooi en Omstreken is gevestigd. Een derde vrachtwagen haalt later de rest op.

Al deze producten zijn meer dan welkom in deze hectische tijd, meldt de voedselbank in een persbericht. Door baanverlies of het stoppen van inkomsten bij ZZP’ers komen er bij de Voedselbank 10 procent meer aanmeldingen binnen. "Gelukkig blijft er met deze - en andere - acties ruim voldoende voedsel om alle cliënten van een voedselpakket te blijven voorzien. Uit naam van alle cliënten daarom heel hartelijk dank voor de inspanningen en gulheid van de winkeliers van Maxis Centrum."

Meer berichten