Geen tweede teststraat, maar die in Bussum gaat langer open.
Geen tweede teststraat, maar die in Bussum gaat langer open. Foto: Bob Awick

Corona teststraat GGD nu ook ‘s avonds open

vr 24 jul 2020, 15:56 Coronavirus corona

REGIO - Het feit dat - ook in ‘t Gooi - steeds meer mensen zich laten testen op het coronavirus is voor de GGD Gooi & Vechtstreek reden om de teststraat in Bussum langer open te houden.

Van maandag tot en met vrijdag kunnen mensen met klachten zich tot 20.00 uur laten testen. Daarnaast is de testcapaciteit in het weekend verdubbeld. Inmiddels zijn er al ruim elfduizend mensen in de teststraat getest. Mensen met klachten kunnen een afspraak maken via het landelijke nummer 0800-1202.

Fors gestegen
Op het zogenoemde Corona (COVID-19) Dashboard van de GGD is duidelijk te zien dat het aantal testen de voorbije dagen - ook in de weekenden - fors is gestegen.

Zo kwam de teller afgelopen week al meerdere dagen boven de 300 bezoekers uit. En dat terwijl vooraf was aangekondigd dat bij 250 bezoeken op een dag de tweede teststraat in Loosdrecht open zou gaan. Zover is het echter nog niet gekomen. 

Zestien positief
De afgelopen zeven dagen kregen zestien personen in deze regio, waarvan tien via de teststraat, een ‘positieve’ uitslag. Goed nieuws is wel dat er in Tergooi nog altijd geen coronapatiënten liggen.

Het ziekenhuis is ook niet van plan het beleid - bijvoorbeeld als het gaat om mondkapjes - verder aan te scherpen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Wie daar een opgenomen patiënt wil bezoeken, moet vanaf vrijdag verplicht een niet-medisch mondkapje dragen. 

Uit de krant