Vooral jongeren die terugkomen van vakantie of Testen voor Toegang

Ook in Gooi en Vechtstreek weer meer nieuwe coronabesmettingen

6 jul 2021, 16:58 · leestijd 2 minuten Coronavirus
Bijna de gehele maand juni bleef het aantal nieuwe coronabesmettingen in 't Gooi en de Vechtstreek onder de twintig, maar de laatste week was er weer een behoorlijke toename.
Bijna de gehele maand juni bleef het aantal nieuwe coronabesmettingen in 't Gooi en de Vechtstreek onder de twintig, maar de laatste week was er weer een behoorlijke toename. Foto: GGD Gooi en Vechtstreek

Het ging lange tijd de goede kant op met het aantal nieuwe coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek. De laatste week echter is er toch weer sprake van een toename. Moeten wij ons zorgen maken?

Vorige week dinsdag presenteerde de GGD Gooi en Vechtstreek nog mooie cijfers aan de Gooi en Eembode. Het aantal nieuwe coronabesmettingen in deze regio was, ondanks de terugkomst van besmette eindexamenleerlingen, gedaald tot slechts 67. Dat waren dan ook vooral jongeren. Vanaf 65 jaar waren er nul nieuwe besmettingen.

Maar de cijfers van deze week zijn minder prettig. Hoewel onder ouderen het aantal besmettingen nog altijd (nagenoeg) nul is, stopt de teller van het aantal nieuwe besmettingen nu bij 169. “De cijfers lopen aardig op”, ziet oo..