René Stumpel, Annelies Versteegden, burgemeester Niek Meijer en wethouder Maarten Hoelsscher naast de boom die Visio als dank van de GGD ontving.
René Stumpel, Annelies Versteegden, burgemeester Niek Meijer en wethouder Maarten Hoelsscher naast de boom die Visio als dank van de GGD ontving. Foto: GGD

Vaccinatielocatie Huizen sluit de deuren

ma 30 aug 2021, 13:06 Coronavirus

HUIZEN - Nu steeds meer inwoners van de regio gevaccineerd zijn, sluit GGD Gooi en Vechtstreek vandaag ook de vaccinatielocatie in Huizen. De GGD is echter nog niet klaar met vaccineren in de regio, de organisatie hoopt de voorlichting en vaccinatie de komende tijd laagdrempeliger te maken.

Maandagochtend werden de deuren symbolisch gesloten door GGD-directeur René Stumpel in het bijzijn van Annelies Versteegden (raad van bestuur Visio), burgemeester Niek Meijer en wethouder Maarten Hoelsscher van gemeente Huizen. “GGD Gooi en Vechtstreek en de gemeente Huizen zijn de Koninklijke Visio erg dankbaar voor het belangeloos beschikbaar stellen van deze fijne geschikte vaccinatielocatie,” laat de GGD weten. Als dank en ter herinnering aan het eerste vaccinatiepaviljoen van de regio dat op het terrein gebouwd mocht worden, kreeg Visio een boom van de GGD.

Laagdrempelig

“Dat de vaccinatielocaties in Naarden en Huizen nu gesloten zijn, betekent niet dat GGD Gooi en Vechtstreek klaar is met vaccineren in de regio. Hoewel de Gooise vaccinatiegraad hoger ligt dan het landelijk gemiddelde, heeft nog ongeveer één op de vijf mensen van twaalf jaar of ouder geen eerste prik gehad,” schrijft de gezondheidsorganisatie. Daarom wil de GGD voor die mensen zowel de voorlichting over de coronavaccinatie als de eerste prik laagdrempeliger maken.

Dat laatste hopen zij te bereiken door vaccinatie zonder afspraak. Sinds augustus is het op de locatie in Hilversum al mogelijk om de eerste prik zonder afspraak te halen. Dat kon tot nu toe alleen overdag, maar vanaf september ook op dinsdag en donderdag tot half tien ‘s avonds. 

Voor mensen die nog twijfelen over de vaccinatie of die vragen hebben is het mogelijk om zonder afspraak bij de locatie in Hilversum binnen te lopen voor een gesprek met een arts. “De arts kan vragen over het coronavaccin beantwoorden of meer informatie over de vaccinatie geven,” licht de GGD toe. “Wie dat wil, kan zich ook meteen laten vaccineren. Natuurlijk kan daar ook eerst thuis over nagedacht worden.”

Dichtbij huis

In sommige wijken in de regio blijft de vaccinatiegraad wat achter ten opzicht van de landelijke regionale cijfers, laat de GGD weten. Samen met de gemeenten onderzoekt de organisatie nu of er in die wijken behoefte is aan extra voorlichting. Ook wordt de behoefte aan zogenaamde pop-up vaccinatielocaties nog onderzocht. 

Eerder deze maand werd het vaccinatiepaviljoen in Naarden al gesloten. In totaal werden in de Gooise vaccinatiepaviljoens tot nu toe ruim 360.000 prikken gezet, en 78 procent van de inwoners van de regio heeft de eerste vaccinatie gehaald.

Uit de krant