Afbeelding
Foto: Regio Gooi en Vechtstreek

De Slotcasts; de eindejaarspodcast van Regio Gooi en Vechtstreek

Coronavirus corona

REGIO - Sinds februari 2020, toen het coronavirus ook Nederland bereikte, wordt er anders geleefd, gerecreëerd en gewerkt. Dat laatste geldt zeker ook voor de uitvoerende diensten van de Regio Gooi en Vechtstreek.

Onder de noemer ‘De Slotcasts zijn er sinds dinsdag 23 november iedere week twee nieuwe podcastuitzendingen te beluisteren over de dienstverlening van Regio Gooi en Vechtstreek tijdens het afgelopen coronajaar. In totaal zijn er zeven uitzendingen gemaakt. 

Megaoperatie
Zo stond de GGD Gooi en Vechtstreek vanaf het eerste uur voor een megaoperatie van testen, bron- en contact onderzoek, het geven van voorlichting en het vaccineren van inwoners. Nu de besmettingen opnieuw toenemen werken er honderden mensen extra om het virus te bestrijden.

Naast deze directe coronazorg gebeurde er het afgelopen jaar van alles: Nederland werkte massaal  thuis en ruimde op. De mensen van de GAD-scheidingsstations kregen het drukker dan ooit. Scholen en kinderdagverblijven gingen in de lockdown dicht en thuiswerken was opeens de norm.

Groot tekort
Ook was er een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen en de medewerkers van bijvoorbeeld Veilig Thuis, Jeugd en Gezin en het Regionaal Bureau Leerlingzaken moesten hun werk totaal anders organiseren.

Vanaf 23 november zijn er iedere week twee nieuwe afleveringen te beluisteren via Spotify en Soundcloud. Daarnaast zijn de afleveringen ook terug te vinden op de Regio-website en de sociale media. Luister hier alvast naar de teaser van De Slotcasts.

Uit de krant