Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in ‘t Gooi stijgt weer

Coronavirus corona

REGIO - Het ging een tijdje de goede kant op, maar afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen ook ‘t Gooi en de Vechtstreek voor het eerst sinds enkele weken gestegen. Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. 

In de regio werden afgelopen week gemiddeld 588 inwoners per dag positief getest op corona, aldus GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg, tegenover 480 vorige week. De meeste besmettingen komen voor onder dertigers.

Wintersportvakanties
De stijging in ‘t Gooi en de Vechtstreek gaat echter minder hard dan in bijvoorbeeld de zuidelijke provincies. Carnaval wordt hier dan ook niet direct gezien als voornaamste oorzaak van de toename. Meer voor de hand, aldus de zegsvrouw, zijn de wintersportvakanties.

De afgelopen week (zondag tot en met zondag) bezochten gemiddeld 855 mensen per dag de teststraat. De week hiervoor waren dit er gemiddeld 649 per dag. Het percentage bezoekers van de GGD-teststraat met een positieve testuitslag was 61,3 procent. Landelijk was dit 70 procent.

Huizen gesloten
Opvallend is dan wel dat ondanks de toename de GGD in deze regio een testlocatie - die in Huizen - heeft gesloten. Mensen met klachten kunnen zich alleen nog laten testen in Bussum. “De situatie rondom het coronavirus geeft er nu ruimte voor om de testlocatie bij Sijsjesberg in Huizen te sluiten, er is voldoende testcapaciteit beschikbaar in de teststraat in Bussum”, aldus de GGD voor het weekend.

Op de testlocatie aan de Franse Kampweg in Bussum is het iedere middag tussen 13.30 en 16.00 uur mogelijk om zonder afspraak een test te laten afnemen. Bij het bezoek aan de teststraat moeten mensen wel een mondkapje meenemen en een geldig ID.

Uit de krant