[foto's]Gezellige open dag Selimiye Moskee | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Rondom de moskee stonden diverse kramen en tenten.
Rondom de moskee stonden diverse kramen en tenten. (Foto's: Bob Awick)
foto's

Gezellige open dag Selimiye Moskee

  Cultureel

HUIZEN - De Selimiye Moskee aan het Gooierserf 390 hield vandaag een open dag met braderie. Ondanks het weer werd het een gezellige dag die druk bezocht is.

Rond de moskee waren kraampjes opgesteld met koopwaar en diverse etenswaren. In een tent maakten de vrouwen Turkse pizza's op een traditionele manier.

Rondleiding
Ook was het mogelijk om een rondleiding in de moskee te krijgen. "Veel bezoekers hebben hier gebruik van gemaakt", aldus Mehmet Halici, vice-voorzitter van het moskeebestuur.

Hij is blij met de belangstelling. "We willen graag verbinding maken met mensen en meer vertellen over wat we hier doen. Naast dat we hier bidden, is het voor ons ook een soort clubgebouw, waar heel veel sociale activiteiten plaatsvinden."

Preek
Sedat Tapan: "Een veelgestelde vraag tijdens de rondleidingen was wat hier in de moskee besproken wordt. Dat kunnen mensen zelf opzoeken op internet. Via diyanet.nl, waar de preek op staat, ook in het Nederlands."

Daarnaast kreeg hij veel vragen over dat mannen en vrouwen niet in een ruimte bidden: "We moeten op onze knieën zitten en buigen naar voren om met ons hoofd op de grond te bidden en worden dan niet afgeleid."

Vrouwen maken op traditionele wijze Turkse pizza's.

Op de grill werd vlees gebraden.

Diverse bezoekers lieten zich rondleiden in de moskee.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>