[foto's]Huizen wint Huizer Haringrace op Havendag | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Sicko Heldoorn veilde de haring van de eerste Huizer Haringrace.
Burgemeester Sicko Heldoorn veilde de haring van de eerste Huizer Haringrace. (Foto: Carin van den Berg)
foto's

Huizen wint Huizer Haringrace op Havendag

  Cultureel

HUIZEN - Huizen heeft de eerste Huizer Haringrace. Niet alleen was het span van Huizer botters als eerste binnen, de haring werd ook nog het best verkocht. Huizen won ook de Zuiderzeekamp.

Tweede werd Elburg, derde Bunschoten/Spakenburg. Het span van Harderwijk kwam niet in actie, omdat een van de boten pech had.

Huizer Havendag
De Huizer Haringrace was onderdeel van de eerste Huizer Havendag, die door de Stichting Huizer Botters en de diverse watersportverenigingen werd georganiseerd.

Langs de haven stonden naast kraampjes voor de bottermarkt diverse watersportorganisaties. Ook waren er demonstraties en kon er meegevaren worden.

Voetveer
Een voetveer verbond de Havenstraat en de Energieweg en werd veelvuldig gebruikt. Zo kon een rondje gelopen worden langs alle kraampjes.

Het weer zat de organisatie mee en het lijkt er op dat de eerste versie van de Huizer Havendag een groot succes is met meer dan 10.000 bezoekers.

Havenconcert
Vanavond is er nog het Midsummernight Havenconcert. De generale repetitie klonk heel goed. Om 20.00 uur start het optreden van Harmonieorkest Prinses Irene en om 21.00 uur Excelsior uit Amsterdam.

Het concert is gratis te bezoeken en te beluisteren vanaf de kant of op een bootje. Dat mag dan niet hoger dan 1,50 meter zijn, zodat iedereen het podium op twee dekschuiten goed kan zien.

Demonstratie suppen in de havenkom. (foto: Bob Awick)

Branden van hout. (foto: Bob Awick)

Gezellige drukte op de bottermarkt. (Foto: Bob Awick)

Een toneelvoorstelling van de Theaterroute Huizen. (foto: Bob Awick)

Het voetveer was populair. (foto: Bob Awick)

De politieboot kon bekeken worden. (foto: Carin van den Berg)

Burgemeester Sicko Heldoorn als veilingmeester. (foto: Carin van den Berg)

Nieuwe haring uit de vaatjes. (foto: Carin van den Berg)

Huizen met het gewonnen haringvaatje door winst van de Huizer Haringrace. (foto: Carin van den Berg)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>