Kees & the All Stars treden op in Erfgooiers College | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Joop, Kees, Joris en Maarten Pieter spelen allemaal een belangrijke rol bij het concert.
Joop, Kees, Joris en Maarten Pieter spelen allemaal een belangrijke rol bij het concert. (Foto: Bob Awick)

Kees & the All Stars treden op in Erfgooiers College

  Cultureel

HUIZEN - Een bijzonder concert van United by Music vindt 8 december van 14.00 tot 16.00 uur plaats in het Erfgooiers College. Hier treedt Kees & the All Stars op.

Kees van der Braak is blind en heeft een verstandelijke beperking en vindt zijn dagbesteding bij Visio aan de Bovenweg. Hij kijkt erg uit naar het concert, ook al heeft hij al overal op de wereld opgetreden. Dankzij de inzet van buddy Joop Visser, United by Music en Lions Huizen komt het concert er eindelijk.

Tumor
"Ik zing al mijn hele leven", vertelt Kees. "Ik zat bij de schoolband, The High School Stars. Door een tumor in mijn hoofd kan ik al vanaf mijn geboorte niet zien. Toch zie ik alles rooskleurig", zegt hij lachend.

Joop is sinds 2010 zijn buddy. "Ik help meerdere mensen met een beperking bij Visio. Met Kees ga ik vaak mee naar concerten. Ik rijd dan en help hem bijvoorbeeld ook bij het aankleden."

Enorm talent
Joris van Wijngaarden: "Kees maakt deel uit van het project United by Music. Alle mensen met een verstandelijke beperking kunnen hiervoor auditie doen. Dan volgt er een soort Idols met veel respect voor de kandidaten. Kees is een enorm talent en maakt al jaren deel uit van het project."

Een belangrijke schakel voor het concert is Lions Huizen. Maarten Pieter van der Vlugt is namens de Lions bij het concert betrokken: "Wij stellen ons garant voor de kosten en steken ook fysiek onze handen uit de mouwen door op de dag van het concert mensen te halen en te brengen en te assisteren."

Wijnactie
Hij wijst ook op de wijnactie die Lions Huizen jaarlijks organiseert om geld voor dit soort evenementen op te halen. "Op lionshuizenwijn.nl kunnen mensen tot en met 5 december wijn bestellen. Een deel van de opbrengst gaat naar United by Music voor dit concert."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>