Binnen kijken bij de moskee kan tijdens de wandeling langs kerk en moskee.
Binnen kijken bij de moskee kan tijdens de wandeling langs kerk en moskee. Foto: Bob Awick

Wandelen langs kerk en moskee met burgemeester

Cultureel

HUIZEN - De Oosterlichtkerk, de Turkse Moskee en de Thomaskerk hebben voor morgen, zaterdag 10 november, een wandeling uitgestippeld langs elkaars gebedshuizen. Deze worden aan elkaar verbonden door de Huizermaatweg.

Op weg naar en met elkaar kunnen deelnemers praten over wat ze bezighoudt. Samen worden de gebedshuizen bezocht. "Ook burgemeester Sicko Heldoorn loopt mee en daar zijn we trots op", aldus de organisatie.

Ontmoeten
"Alle vragen die er mogelijk zijn, kunnen ter plekke worden beantwoord. Wij proberen de overeenkomsten te zoeken en zullen de verschillen leren kennen en respecteren. Onze leidraad is om elkaar als Huizers, gelovig of niet gelovig, te ontmoeten."

De wandeling begint om 10.30 uur in de Rooms-Katholieke Thomaskerk aan de Huizermaatweg 61. De ingang zit aan de achterkant. Deelnemers worden ontvangen met koffie en wat lekkers.

Orgelmuziek
Vervolgens gaat de tocht naar de Protestante Oosterlichtkerk aan de Huizermaatweg 298. De aankomst is rond 11.15 uur zijn. Hier worden de deelnemers ontvangen met orgelmuziek en iets lekkers.

Vandaaruit gaat de wandeling naar de Turkse Selimiye Moskee aan het Gooierserf 390. Rond 12.00 uur worden de wandelaars daar ontvangen met Turkse hapjes. De wandeling is rond 12.30 afgelopen.

Wie mee wil lopen of meer informatie wil, kan terecht bij trt@ziggo.nl of h.henrichskerkstra@gmail.com.

Uit de krant